Activiteiten

Stichting Intercultureel Jongeren Harderwijk houdt zich bezig met verschillende sociale activiteiten op het gebied van onder andere cultuur, educatie, kunst en sport.

Dagelijkse inloop
Onze jongerencentrum is dagelijks geopend voor alle jongeren in de omgeving. Vooral in de weekenden worden hier verschillende activiteiten georganiseerd, te denken aan: damtoernooien, pooltoernooien, paintball en tafelvoetbaltoernooien. Hiernaast worden gedurende de hele week verschillende voetbalwedstrijden live uitgezonden via onze beamer in de jongerencentrum. Hiervoor is uiteraard iedereen van harte welkom!

Dagtochten
Voor de jeugd van 12 t/m 16 jaar organiseren wij structureel een aantal keer per jaar dagtochten binnen Nederland. Binnen deze dagtochten worden bijzondere bezienswaardigheden binnen Nederland bezocht.

Sportactiviteiten
Structureel organiseren wij voetbaltoernooien voor verschillende leeftijdscategorieen. Hieronder vallen ook tweemaal per jaar een nationaal zaalvoetbaltoernooi. Verder zijn we achter de schermen druk bezig met het realiseren van een multifunctionele sportveld gelegen naast ons kantoor. Wij hopen dit zo snel mogelijk af te ronden, zodat we hier in de nabije toekomst geregeld gebruik van kunnen maken bij het organiseren van verschillende sociale activiteiten voor de jongeren van Harderwijk.

Educatieve activiteiten
Wij houden ons op de achtergrond druk bezig met het opstellen van een concept om de jeugd een steentje te kunnen helpen bij hun studie. Dit zullen activiteiten worden die gefocused zullen zijn op de CITO toets van de groep 8 leerlingen en examentrainingen voor de jeugd die in het laatste jaar zitten van hun middelbare school. Wij werken er hard aan om eind 2012 te kunnen beginnen met de eerste CITO trainingen!